Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sommeren er officielt over os og det betyder et par ting; For det første er det slut med at sidde indenfor dag ud og dag ind og fryse, og for det andet betyder det studiestart for størstedelen af alle unge i Danmark.

… og hvilken studiestart uden tonsvis af kolde øl og nye bekændtskaber i solen? Studiestart er noget utroligt mange går rundt og glæder sig til i mange måneder før det overhovedet starter, og det betyder også at der er utroligt mange der går og gør sig lidt klar et par måneder før. 

Hvis du ikke er en af dem, men derimod foretrækker at vente til allersidste øjeblik, så er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel griber jeg fat i tre gode ting du virkelig bør huske, for at kunne få den bedste studiestart overhovedet muligt. 

Første råd: Kend din skole

Er at have virkelig godt styr på hvor- og hvornår du skal møde. Hvis du starter på et helt nyt universitet er det måske værd at lære de forskellige afdelinger at kende, før du bare tropper op første skoledag og regner med at du kan finde rundt med lukkede øjne – det kan du højest sandsynligt ikke og du ender nok med at gå forvirret rundt med ondt i maven over at komme for sent første dag. 

Andet råd: Gå ikke ned på udstyr

Dette er måske en af de vigtigste punkter at få styr på i god tid, da det kan spare dig for utroligt mange irriterende timer på biblioteketet. Billige printerpatroner er eksempelvis kun noget du kan få online og du skal ikke regne med at spare nogle penge i det lange løb på at bruge skolens printer i stedet for at købe din egen – tro mig, det kommer til at løbe op i mange penge i det lange løb, og så er du bedre sat med din egen printer.

Tredje råd: Ny i byen? Cykel rundt

Mange danskere er nød til at flytte til en anden og ny by i forbindelse med studiestart og det betyder også at ikke nok med at de skal starte i en helt ny skole, så skal de også starte i en helt ny by. 

Det kan være utroligt stressende ikke at kunne finde rundt, så derfor er mit sidste og måske bedste råd at anskaffe dig en god og hurtig cykel som du kan komme rundt i byen på.