Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hvad er RKI?

Det er ikke en sjov situation at blive registreret i RKI. Registret, som også kaldes Ribers, ejes af Experian og er et register over dårlige betalere. Alle låneudbydere bruger dette register til at vurdere låntageres troværdighed mht. at afdrage lån og anden gæld. 

Det kan godt være svært at blive godkendt til et lån, hvis man er registreret som dårlig betaler i RKI. En del udbydere kigger ene og alene på at du står i RKI, og ikke efter hvor mange forhold der er tale om.

Men selvom du står i RKI, er det ikke ensbetydende med at du er en dårlig betaler nu. Hvis du har en klar plan for din økonomi, f.eks. med et grundigt budget og en klar plan for afdragelse af gæld, er du allerede godt igang med at rette op på den økonomiske situation. Og heldigvis er der stadig låneudbydere, som gerne vil låne til dig, der står registreret i RKI: kviklån trods rki

Overvej altid grundigt om behovet for lån er stort og ikke til at komme udenom. Det er også altid vigtigt at vurdere, om du er i stand til at tilbagebetale lånet. 

Betingelser for lån trods RKI

Når du skal ansøge om et lån selvom du er registreret i RKI, vil der være en række særlige betingelser, som du skal opfylde. F.eks. kan låneudbyderen stille som betingelse, at du har en medansøger eller en kautionist for at blive godkendt til lånet. Medansøgeren eller kautionisten står med ansvaret for at tilbagebetale gælden, hvis du ikke kan.

Derfor skal denne person naturligvis ikke selv være registreret i RKI, ellers kan lånet ikke godkendes. Og personens økonomi skal være god, dvs. indkomsten skal være tilstrækkelig høj. Betingelsen om en medansøger/kautionist er ofte det eneste krav der er mht. at blive godkendt til kviklån trods RKI.  

Derudover kan der være højere renter og omkostninger ved at optage lån trods RKI. Det er derfor en god ide at undersøge de forskellige låneudbyderes omkostninger og renter, særligt ÅOP, så du kan vælge den bedste og billigste løsning. 

Undersøg også gerne løbetiden på lånet, så det passer til din økonomiske situation og plan for afdrag. 

Og så er det en rigtig god ide, at du selv har en sikker fornemmelse af at din økonomi sagtens kan holde til et kviklån. Hvis du mener at din situation er anderledes mht. økonomien, kan du benytte kviklånets fordele. Sørg for at læse udbyderens vilkår og betingelser, så du er fuldt informeret om hvordan lånets vilkår er.