Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

I disse dage er aviserne og nyhederne fulde af Nyt om Coronavirussen og det kan være svært at finde ud af hvad der er rigtigt og hvad der er forkert samt hvordan man bedst kan sikre sig og undgå at blive smittet. 

Hvad er Coronavira

Coronavirussen er en virus der oprindelig stammer fra Kina og som i dag har spredt sit til store dele af verdenen. Den minder meget om en influenza med feber og risikoen for en meget slem lungebetændelsen. Det er lungebetændelsen der er den farlige del da det kan være svært at trække vejret.

Det er også her den store udfordring ligger i forhold til behandling. Hvis Coronavirussen spreder sig og smitter mange vil der ikke være respirator nok til de smittede og det vil betyde at folk vil dø. 

Hvem er i farezonen

Samtidig med at det er vigtigt ikke at gå i panik, er det også vigtigt at huske, hvorfor vi især skal sørge for at være forsigtige og vaske vores hænder grundigt mange gange om dagen. Det skyldes at det er alle de mennesker der er svage, gamle, syge og har en kronisk sygdom. Dem er der mange af og det er for dem at vi skal sikre at Coronavirussen ikke spreder sig. Er du et normalt sundt og rask menneske, er du ikke umiddelbart i farezonen, men skal gøre dit for ikke at sprede virus til dem der er i farezonen. Der er flere hundrede tusinde mennesker, der er i farezonen og det er manglen på respiratorer, der er et kæmpe problem i forhold til at kunne hjælpe dem, hvis de bliver smittet.

Hvad kan du gøre

Der er flere ting du kan gøre for at sikre dig, at du ikke bringer smitten videre til dem der er i farezonen. Det første er at undgå at komme i kontakt med mennesker der er i farezonen, især hvis du har været i et område, hvor der har været mennekser, der har været smitte med coronavirussen. Det næste du kan gøre er at vaske dine hænde hver gang du har givet hånd, nyst, været på toilettet osv. 

Masken omkring næse og mund er værdiløs, med mindre at den er af rigtig god kvalitet, så den er der ingen grund til at bruge penge på.