Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Selvom det måske ikke lige er det første sted vi danskere forbinder med eventyr og rejse, så er der faktisk ret mange flotte og unikke naturseværdigheder i vores eget kongerige. Når sommeren banker på døren er der mange af os der helt glemmer, at vi kan holde ferie i vores eget land. 

Med billige rejser til næsten hele verdenen er det også klart at mange af os gerne vil ud en tur – men du går glip af billige (og stadig utrolig smukke) rejser i dit eget land.

Jeg har skriblet en lille liste sammen herunder over steder og seværdigheder i Danmark, der måske godt kunne være mere unik og anderledes end en tur til eksempelvis Spanien.

Nordjylland – ikke som resten

Nordjylland er en af de steder i Danmark der virkelig har både en unik kultur, men også en spændende og anderledes natur. Der findes et utal af forskellige sights i Nordjylland der ikke umiddelbart er noget man skulle tro at man kunne finde i Danmark.

 • Cold Hawaii
  Cold Hawaii er danskernes helt egen surferby. Med en beliggendhed lidt nord for Thisted, tager det lige et par timer at kæmpe sig derop, men du vil ikke fortryde det. Cold Hawaii er nemlig, som navnet lidt indikerer, et surferparadis uden lige. Vejret og vinden er stort set altid til at surfe i og byen bærer stort præg af det.
 • Rold Skov – REGAN Vest
  Selvom REGAN Vest ikke er åbnet endnu, så kan den stadig godt komme med på listen over ture du virkelig burde tage i dit eget land. REGAN Vest er Danmarks bedst bevaret hemmelighed og er først for nyligt kommet i mediernes søgelys. 

  REGAN Vest er en atombunker der blev bygget til kongelige og regeringsfolk tilbage i 1960\’erne i tilfælde af at der skulle komme en atomkrig i nærmeste fremtid. Bunkeren har stået uberørt siden dengang og man vil fra sommer kunne besøge bunkeren på en guidet rundtur.

 • Skagen
  Hvis ikke du nogensinde har været i Skagen, så kan det være svært at forstå hvor smukt og stille der er deroppe. Skagen ligner ikke resten af Danmark det mindste og er præget af deres golde og sandede jord. Skagen boomer med spaophold for 2 personer og er det ideelle sted for par at tage hen, hvis der skal slappes lidt af og nusses om hinanden. 

Danmark har utroligt meget at byde på, og enhver eventurlysten sjæl bør søge her først.