Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Luksusprodukter kan ofte være svære at finansiere. Derfor har vi samlet denne guide til, hvordan du bedst kan finansiere selv, hvad end det er til en rejse, ny bil, hus eller måske finansiering af rolex ur.

1. Sæt et budget

Forskning viser, at den sværeste del ved at nå et mål er at komme i gang. At spare penge er ikke anderledes. De fleste af os taler om at ville spare, og hvad vi ville gøre med pengene. De fleste af de mennesker, der taler om personlig økonomi, ved ikke hvor de skal starte. De har et job, men lever efter deres løn hver måned. Men du skal starte et sted. At spare lidt op hver uge vil hjælpe dig med på længere sigt til at spare et større beløb op. Det første virkelige skridt er imidlertid at  oprette et budget . Et budget er en plan for hvor mange penge du vil bruge over en given periode. Sæt et realistisk mål og bevis langsomt for dig selv, at du kan spare.

2. Betal din gæld

Alt gæld kan være en hindring på din vej til at spare op, og særligt gæld med en høj rente. Det er kritisk at få indfriet din  høje rentegæld, fordi saldoen fortsætter med at vokse, når der tilføjes flere renter. Dette betyder, at saldoen kan vokse dramatisk, selvom du ikke bruger nogle penge. Denne gæld vil fortsætte med at vokse, indtil den er betalt, så du bør lægge alt hvad du har ekstra til rådighed, i kampen for at få betalt den høje rentegæld. Det er vigtigt at indse, at dine studielån sandsynligvis ikke falder i kategorien for høj rente. Medtag ikke  disse her, da de har en relativ lav rente. Kontakt istedet din udbydere eller kreditkortselskaber for at finde ud af dine rentesatser er, hvis du ikke er sikker på det. En sidste ting at huske er, at du skal fortsætte med at foretage mindstebetalinger på din moderate renteregæld, så du ikke skader din kredit. For mange af jer kan det tage flere år at klatre ud af den høje rentegæld. Dernæst må du fokusere på at indfri dine lån med en mindre rente. 

Gem til dine drømme

Hvis det lykkedes dig at nå dit mål, skal du være ekstremt stolt af dig selv. Det er svært at være i stand til at føle den frihed, som personlig finansiering kan give. Du satte et ambitiøst mål om at få dit økonomiske liv på sporet, og lavede en plan og holdte fast ved målet.